Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Blåbärspaj med mandel

Kardemumma & mandel ger blåbärspajen en skjuts i rätt riktning!

linadeluxe

Vote
(2)

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 4 personer

Räcker till...

4 personer

Kategorier
Näringsvärde Äggfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 1 paket djupfrysta blåbär
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • ½ - 1 dl grovhackad sötmandel
  • 100 g smör
  • Sätt ugnen på 225°C. Blanda blåbären med strösocker och potatismjöl och häll ut en i pajform.
    Häll mjölet i en matberedare tillsammans med strösocker, kardemumma, vaniljsocker och mandel. Kör tills allt är blandat. Skär smöret i mindre bitar och lägg i matberedaren, kör tills allt blir som smulor. Strössla degen ovanpå blåbären och grädda i mitten av ugnen, ca 20-25 minuter.
    (Du kan även göra pajdegen för hand: blanda mjölet med resterande torra ingredienser, tillsätt smöret i mindre bitar och "nyp" ihop degen tills den blir som smulor.)
    Servera med vaniljsås eller vaniljglass!