Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Blåbärsrutor!

Snabb, helt ljuvlig blåbärspaj som bakas i limpform!

Fikaplaneten

Vote
(5)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 12 portions

Räcker till...

12 portions

Ingredienser

Så gör du

Pajbotten:
  • 50 g smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk citronsaft
  • 1,5 dl vetemjöl
  • Flingsalt
Havresmul:
  • 25 g smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/4 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 krm salt
Blåbärsfyllning:
  • 300 g blåbär
  • 2 msk maizena
  • 1/2 dl strösocker
Pajbotten:
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en limpform (35x14 cm, om du använder en större form kan du dubbla receptet) i bakplåtspapper.
  2. Smält smöret. Rör ned strösocker, vaniljsocker och citronsaft.
  3. Tillsätt vetemjöl.
  4. Tryck ut degen i formen och strö över flingsalt.
Havresmul:
  1. Knåda ihop alla ingredienser till en torr deg.
  2. Ställ kallt medan du gör fyllningen.
Blåbärsfyllning:
  1. Blanda maizena och strösocker i en skål.
  2. Häll över blåbären och rör runt försiktigt med händerna eller en sked.
  3. Häll bären på botten och strö över smulet.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter (tills den fått lite färg).
  5. Servera med glass, grädde eller vaniljsås!