Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Blåbärsrutor!
Snabb, helt ljuvlig blåbärspaj som bakas i limpform!
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 12 portions
Räcker till...
12 portions
Ingredienser
Så gör du
Pajbotten:
- 50 g smör
- 3/4 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk citronsaft
- 1,5 dl vetemjöl
- Flingsalt
Havresmul:
- 25 g smör
- 1/2 dl strösocker
- 1/4 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 krm salt
Blåbärsfyllning:
- 300 g blåbär
- 2 msk maizena
- 1/2 dl strösocker
Pajbotten:
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en limpform (35x14 cm, om du använder en större form kan du dubbla receptet) i bakplåtspapper.
- Smält smöret. Rör ned strösocker, vaniljsocker och citronsaft.
- Tillsätt vetemjöl.
- Tryck ut degen i formen och strö över flingsalt.
Havresmul:
- Knåda ihop alla ingredienser till en torr deg.
- Ställ kallt medan du gör fyllningen.
Blåbärsfyllning:
- Blanda maizena och strösocker i en skål.
- Häll över blåbären och rör runt försiktigt med händerna eller en sked.
- Häll bären på botten och strö över smulet.
- Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter (tills den fått lite färg).
- Servera med glass, grädde eller vaniljsås!