Chokladtryffelpaj
En rätt mäktig paj med tydlig smak av choklad med hög kakaohalt för den äkta chokladälskaren.
Passar bäst att serveras med lättvispad grädde och bär.
Räcker till 1 st paj
1 st paj
Ingredienser
Så gör du
Pajbotten
- 100 gram smör
- 2½ dl vetemjöl
- 2 st äggulor
- ½ dl florsocker
- ½ dl kakao av god kvalité
- 1 krm salt
Fyllning
- 3 dl vispgrädde
- 50 gram smör
- 300 gram mörk choklad (minst 70 % kakao)
- flingsalt
Garnering & servering
- Lättvispad grädde
- Bär ex jordgubbar
Pajbotten
Skär smöret i kuber och kör mjöl och smör till en smulig massa i matberedare.
Tillsätt äggulorna och kör till en smidig deg. Häll till sist i florsocker, kakao och salt och låt allt blandas väl.
Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant, och grädda i 225 grader varm ugn i cirka 10 minuter.
Låt pajskalet svalna helt.Fyllningen
Hetta under tiden upp grädden och låt smöret smälta i grädden.
Bryt i chokladen och rör tills den har smält.Fyll pajskalet med tryffelsmeten och strö över flingsalt.
Ställ in pajen i kylen minst 1 timme tills fyllningen har stelnat.Servera pajen rumstempererad tillsammans med lättvispad grädde och bär.
Njuut!
~ Annelie ~http://imittkok.se