Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Chokladtryffelpaj

En rätt mäktig paj med tydlig smak av choklad med hög kakaohalt för den äkta chokladälskaren.
Passar bäst att serveras med lättvispad grädde och bär.

I mitt kök

Vote
(4)

Räcker till 1 st paj

Räcker till...

1 st paj

Ingredienser

Så gör du

Pajbotten
  • 100 gram smör
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 st äggulor
  • ½ dl florsocker
  • ½ dl kakao av god kvalité
  • 1 krm salt
Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 gram smör
  • 300 gram mörk choklad (minst 70 % kakao)
  • flingsalt
Garnering & servering
  • Lättvispad grädde
  • Bär ex jordgubbar
  1. Pajbotten
    Skär smöret i kuber och kör mjöl och smör till en smulig massa i matberedare.
    Tillsätt äggulorna och kör till en smidig deg. Häll till sist i florsocker, kakao och salt och låt allt blandas väl.
    Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant, och grädda i 225 grader varm ugn i cirka 10 minuter.
    Låt pajskalet svalna helt.

  2. Fyllningen
    Hetta under tiden upp grädden och låt smöret smälta i grädden.
    Bryt i chokladen och rör tills den har smält.

    Fyll pajskalet med tryffelsmeten och strö över flingsalt.
    Ställ in pajen i kylen minst 1 timme tills fyllningen har stelnat.

  3. Servera pajen rumstempererad tillsammans med lättvispad grädde och bär.

    Njuut!
    ~ Annelie ~

     http://imittkok.se