Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Fantastisk rabarberpaj med mandel och maräng

Den här pajen vill du inte missa. Den här pajen FÅR du inte missa. Bottnen är gjord på mandelmjöl och påminner om en biskvibotten, så där seg och ändå lite krispig på samma gång <3 Ovanpå det, en rabarberkompott med smak av kanel och dulce de leche. Men varför sluta där? Vi slänger på ett täcke av söt, luftig maräng också. När jag skriver det här så vill jag nästan gråta över att det inte finns någon paj kvar, för det här var så galet gott så jag vill bara ha meeeer! Pajen är naturligt glutenfri och genom att utesluta dulce de leche gör du den enkelt laktosfri.

Vote
(3)

Fri från

Glutenfria recept

Glutenfria recept

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Botten
  • 4 dl mandelmjöl
  • 2 dl socker
  • 2 st äggvitor
Fyllning
  • 4 st medelstora rabarber
  • 1 dl socker gärna syltsocker
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 dl dulce de leche
Maräng
  • 3 st äggvitor
  • 1 dl florsocker
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
    Smöra en form på ca 22 cm och klä den med bakplåtspapper både i bottnen och på sidorna (annars fastnar det), Rör ihop ingredienserna och tryck ut i formen, se till så smeten går upp någon cm på sidorna så inte fyllningen rinner ut sen. Grädda i 17-20 minuter i mitten av ugnen.

  2. Dela rabarber i små delar och lägg i en kastrull tillsammans med socker och kanel. Låt koka upp och puttra sedan på låg värme tills rabarberna har mjuknat lite. Rör ner dulce de lechen och dra av kastrullen från spisen. Låt svalna lite och häll sedan upp i pajskalet.

  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i omgångar under fortsatt vispning till en fast marängsmet.
    Spritsa eller bred marängmassan över pajen och grädda på mellanfalsen i ugnen 2-3 min i 225 grader (sätt gärna på grillfunktionen) eller tills marängen fått lite brun, vacker skiftning. Det går också bra att bränna av den med en gasbrännare som jag gjort här.