Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Fikonpaj med chèvre och valnötter.

Foto: Frida Wismar

Vote

Räcker till 4 minipajer

Räcker till...

4 minipajer

Kategorier
Recepttyp Pajer
Tillfälle Jul

Ingredienser

Så gör du

Pajdeg
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 1/2 dl Risenta bovetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • 1/2 tsk salt
Fyllning
  • 8 st Risenta torkade fikon
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 ägg
  • 150 g chèvre
  • 100 g Risenta valnötter
  • 2 msk flytande honung
  1. Pajdeg: Sätt ugnen på 175°. Använd matberedare med kniv och mixa snabbt ihop mjöl, äggula, salt och smör några sekunder så att du får ihop degen.

  2. Tryck ut degen tunt i stora muffinsformar alternativt muffinsplåt av teflon.

  3. Nagga botten och ställ dem i frysen ca 20 minuter.

  4. Grädda de frysta pajskalen i 175° i ca 8 minuter.

  5. Fyllning

    Vispa ihop ägg och crème fraiche. Smula chèvren och strö hälften på pajskalet. Skiva fikonen och lägg dem över chèvren. Slå på äggsmeten och strö över resten av chèvren. Grädda pajerna i mitten av ugnen i 175° ca 20 minuter. Låt pajerna svalna något och ringla lite honung över innan de serveras.