Glutenfri Pumpapaj
Recept på saftig paj, perfekt till Halloween, utan vitt mjöl, och med ljuvliga smaker av apelsin och ingefära.
Räcker till ca 16 bitar
ca 16 bitar
Ingredienser
Så gör du
Pajskal:
- 70 g pumpafrön
- 30 g dadlar
- 70 g smör
- 250 g Dr. Oetker Mandel hackad, skalad
- 1 st ägg (M)
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Fyllning:
- 400 g pumpa (Hokkaido)
- 1 st apelsin (zest från)
- 15 g mald ingefära
- 400 g grekisk youghurt (10% fett)
- 4 st ägg (M)
- 0,9 dl sirap (agarve)
- 1 msk majsmjöl
Pajskal:
Mixa pumpafrön och dadlar i matberedare eller blender.
Knåda samman detta med smöret skuret i små bitar, mandlar (som du malt till mandelmjöl), ägg och bakpulver i en bunke. Bred ut degen jämnt i en pajform med löstagbara kanter.
Ställ att kallna i frysen i ca 20 minuter.Fyllning:
Tvätta under tiden pumpan och skär i små bitar. Koka dem i vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet. Skala och riv ingefäran fint.
Mixa den kokta pumpan, apelsinzesten, ingefäran, yoghurten, äggen, agavesirapen och majsmjölet till en puré.
Värm ugnen (över- och undervärme: 150°C, varmluft: 125°C).
Bred pumpafyllningen över pajskalet och grädda pajen i mitten av ugnen omkring 50 minuter.
Låt svalna.Tips!
Om ytan på pajen blir för mörk innan gräddningstiden gått ut, lägg bara ett bakplåtspapper över pajformen och fortsätt grädda.