Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Glutenfri Rabarber- och jordgubbspaj
Har även provat med blåbär och hallon - riktigt gott! Gillar man vit choklad så kan man med fördel öka den mängden :) Går även bra att utesluta om man vill ha en mjölk-/laktosfri paj. Använd då mjölkfritt margarin!
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Räcker till 8 bitar
Räcker till...
8 bitar
Recepttyp
Pajer
Rabarberpaj
Näringsvärde
Glutenfritt
Ingredienser
Så gör du
- 1 l rabarber
- 6 dl jordgubbar
- 2 msk potatismjöl
- 100 g vit choklad
- 1 dl mandel
- 2 dl glutenfria havregryn
- 1 dl råsocker
- 100 g Margarin eller smör
Skär raberbern i skivor och jordgubbarna i bitar. Blanda sedan rabarber, jordgubbar och potatismjöl i en pajform.
Hacka chokladen och mandeln grovt. Blanda det med havregryn, råsocker och smör i bitar. Nyp ihop till en smuldeg och strö över rabarbern och jordgubbarna.
Baka pajen i 200 grader i ca 15 min.