Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(28)

God och enkel äppelpaj

Trött på vanlig äppelpaj med vaniljsås men orkar inte göra någonting krångligt? Pröva att krydda en smulpaj med nejlika och kanel och servera med vispad grädde. Nytt och såå gott!

Flisan

Vote
(28)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 4-5 portioner

Räcker till...

4-5 portioner

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g margarin
  • 3 msk socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
Fyllning
  • 4-5 st äpplen, skalade och klyftade
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk mald kanel
  • 0,5 tsk mald nejlika
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält margarinet i en kastrull och rör ner socker, havregryn och vetemjöl.

  2. Lägg äppelklyftorna i en pajform. Blanda socker med kanel och nejlika. Strö sockerblandningen över äppelklyftorna. Fördela smuldegen över äppelfyllningen.

  3. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter tills pajen fått färg och fyllningen mjuknat.