Jordgubbspaj med vaniljmousse
Recept på somrig paj fylld med choklad, tårtmousse och jordgubbar.
Räcker till 1 paj
1 paj
Ingredienser
Så gör du
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 0,75 dl socker
- 1 tsk Dr. Oetker äkta vaniljsocker
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 äggula
- 100 g mörk choklad
- 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vanilj
- 2 1/2 dl mjölk
- 5 dl (250 g) färska jordgubbar
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vetemjöl, socker och vaniljsocker, Smula ner smöret. Tillsätt äggula och knåda samman degen till en rulle. Packa in den i plastfolie och låt ligga minst 30 min i kylskåp.
Kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg den i en tårtform, 24 cm i diameter.
Grädda pajformen i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Hacka under tiden chokladen och strö sedan ut den på den varma pajbotten. Pensla ut den smälta chokladen i ett tunnt lager över botten. Låt svalna.
Gör tårtmoussen enligt anvisningar på förpackningen. Bred ut moussen över pajen och dekorera med skivade jordgubbar. Strö eventuellt lite florsocker över jordgubbarna beroende på hur söta de är.