Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Jordgubbspaj med vaniljmousse

Recept på somrig paj fylld med choklad, tårtmousse och jordgubbar.

Vote
(7)

Räcker till 1 paj

Räcker till...

1 paj

Kategorier
Tillfälle Midsommar

Ingredienser

Så gör du

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 0,75 dl socker
  • 1 tsk Dr. Oetker äkta vaniljsocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 äggula
  • 100 g mörk choklad
  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vanilj
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 5 dl (250 g) färska jordgubbar
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vetemjöl, socker och vaniljsocker, Smula ner smöret. Tillsätt äggula och knåda samman degen till en rulle. Packa in den i plastfolie och låt ligga minst 30 min i kylskåp.

  2. Kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg den i en tårtform, 24 cm i diameter.

  3. Grädda pajformen i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Hacka under tiden chokladen och strö sedan ut den på den varma pajbotten. Pensla ut den smälta chokladen i ett tunnt lager över botten. Låt svalna. 

  4. Gör tårtmoussen enligt anvisningar på förpackningen. Bred ut moussen över pajen och dekorera med skivade jordgubbar. Strö eventuellt lite florsocker över jordgubbarna beroende på hur söta de är.