Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kardemummasmulpaj
En härlig paj med sommarens trädgårdsbär.
Räcker till ca 8 bitar
Räcker till...
ca 8 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 150 gram kallt smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 1 tsk kardemummafrön, stötta i mortel
- 2 msk kallt vatten
Fyllning
- 3 rabarber
- 2 dl svartavinbär
- 0,5 dl strösocker
- 0,5 msk potatismjöl
Värm ugnen till 225°C.
Skär smöret i tärningar och blanda ihop alla ingredienserna i en bunke till en grynig massa.
Lägg hälften av smulorna i botten på en pajform, ca 24 mm i diameter, och platta till dem något.
Grädda i 6–7 minuter. Ta ur formen och gör iordning fyllningen.
Skala och skär rabarbern i bitar, lägg i en bunke och strö över vinbären, sockret och potatismjölet.
Lägg fyllningen i pajformen och strö över resten av smulorna.
Grädda längst ner i ugnen i 20–25 minuter.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Receptet kommer från Elisabeth Johanssons "Smulpajer till kaffe och dessert".