Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kexchokladpaj
Kexchokladbotten fylld med chokladkolakräm
Räcker till 8-10 portioner
Räcker till...
8-10 portioner
Recepttyp
Pajer
Ingredienser
Så gör du
- 5 st kexchokladkakor -55 gram styck
- 4 matskedar smör, smält
- 150 gram choklad, ljus för kolasmak, mörk för mer chokladsmak
- 4 matskedar vispgrädde
- 3 stycken äggulor
- 1 tesked vaniljsocker
- physalis, till garnering
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexchokladen i matberedare. Blanda ner det smälta smöret och rör om. Tryck ut smeten i en smord pajform. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna.
Smält chokladen över vattenbad och blanda med grädden. Rör ner vaniljsockret och äggulorna. Häll blandningen i pajskalet.
Låt stå kallt i kylskåp ca 4 timmar.
Garnera med physalis o servera med tex grädde eller glass!