Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Key Lime Paj med hallon

MUMS!!!!

Camilla

Vote

Räcker till 1 st

Räcker till...

1 st

Kategorier
Recepttyp Pajer
Tillfälle Midsommar

Ingredienser

Så gör du

Botten
  • 14 st digestivekex
  • 75 g smält smör
  • 2 tsk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk socker
Fyllning
  • 4 st äggulor
  • 1 burk kondenserad mjölk 400 g
  • 2 st lime (saften)
  • 1 dl mixade hallon eller andra bär färska eller frysta bär går bra
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kexen i en mixer och mixa samman dem med alla ingredienser till botten.

  2. Lägg smulorna i botten på en pajform och platta till den något. Grädda pajskalet ca 10 minuter. Ta ut formen och låt den svalna något.

  3. Rör ihop äggulor, kondenserad mjölk, limesaft och mixade bär. Häll smeten i formen och grädda cirka 15 minuter.

  4. Låt pajen svalna och ställ in den i kyl minst 2 timmar för att stelna. Garnera med bär och grädde eller dekorationsfigurer i choklad.