Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Knäckig äppelpaj med svarta vinbär

Vote
(7)

Räcker till 6 portioner

Räcker till...

6 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
  • 3 dl AXA Havregryn
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
Fyllning
  • 4-5 st medelstora äpplen
  • 1-2 dl svarta vinbär
  • 2 msk strösocker
  1. Skala, ta bort kärnhuset och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i en smord pajform. Strö över bär ochsocker.

  2. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt de torra ingredienserna och värm under omrörning tills allt är blandat och sockret har smält.

  3. Fördela smuldegen över frukten. Grädda pajen mitt i ugnen i 225ºC 15–20 minuter. Servera pajerna med grädde, vaniljglass eller vaniljsås.