Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Knäckig blåbärspaj
Recept på en extra knäckig blåbärspaj. Den här pajen, med sitt knäckiga täcke och saftiga bär, är som ett smakprov på de där solvarma dagarna man aldrig riktigt vill glömma. Servera den gärna med vaniljglass eller hemkokt vaniljsås.
Räcker till 8 portions
Räcker till...
8 portions
Ingredienser
Så gör du
Blåbärsfyllning
- 500 g Frysta blåbär
- 0,5 dl Strösocker
- 2 msk Potatismjöl
- 1 st Citron
- 1 tsk Dr. Oetker Kardemumma
Knäckigt täcke
- 150 g Smör
- 1,5 dl Strösocker
- 0,5 dl Vispgrädde
- 0,5 dl Ljus sirap
- 3 dl Havregryn
- 1,5 dl Vetemjöl
- 1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
- 1 krm Salt
- 50 g Dr. Oetker Mandelsplitter
- Sätt ugnen på 175°C (eller 160°C varmluft).
- Blanda blåbär, strösocker, potatismjöl, citronzest av en citron och kardemumma i en bunke. Häll blandningen i en smord ugnsform, ca 20×30 cm.
- Smält smöret i en kastrull tillsammans med strösocker, grädde och sirap. Ta av från värmen och rör ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och salt. Blanda till en jämn smet.
- Klicka ut smeten över blåbären. Strö över mandelplitter.
- Grädda i mitten av ugnen i 30–40 minuter, eller tills täcket fått fin gyllene färg.
- Servera gärna med vaniljglass eller hemkokt vaniljsås.