Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 150 g smör eller margarin
- 2 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
- 2 dl AXA Havregryn
- 1,5 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
Fyllning
- 5-6 mogna päron
- 1 tsk färsk riven ingefära alt. 0,5 tsk mald ingefära
Skala, ta bort kärnhuset och skär päronen i klyftor. Lägg dem i en smord pajform. Strö över ingefäran.
Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt de torra ingredienserna och värm under omrörning tills allt är blandat och sockret har smält.
Fördela smuldegen över frukten. Grädda pajen mitt i ugnen i 225ºC 15–20 minuter. Servera pajerna med grädde, vaniljglass eller vaniljsås.