Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Knäckig päronpaj med ingefära

Vote
(1)

Räcker till 1 st

Räcker till...

1 st

Kategorier
Recepttyp Pajer

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
  • 2 dl AXA Havregryn
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
Fyllning
  • 5-6 mogna päron
  • 1 tsk färsk riven ingefära alt. 0,5 tsk mald ingefära
  1. Skala, ta bort kärnhuset och skär päronen i klyftor. Lägg dem i en smord pajform. Strö över ingefäran.

  2. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt de torra ingredienserna och värm under omrörning tills allt är blandat och sockret har smält.

  3. Fördela smuldegen över frukten. Grädda pajen mitt i ugnen i 225ºC 15–20 minuter. Servera pajerna med grädde, vaniljglass eller vaniljsås.