Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(11)

Knäckig rabarberpaj

En helt underbar paj som jag hittat på tasteline och vill dela med mig av.

Speciellt god blir den till kall glass. Då kommer de knäckiga fram.

Emmiz82

Vote
(11)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 1 pajform ca 28 cm

Räcker till...

1 pajform ca 28 cm

Ingredienser

Så gör du

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljsocker
  • 125 g Margarin eller smör
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl ljus sirap
  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

  2. Smält smöret i en gryta tillsammans med grädde och sirap.

  3. Blanda ner det i bunken.

  4. Lägg rabarbern i en smord form och bred på röran.

  5. Grädda ca 40 min i 150 °C.

    Serveras bäst med vaniljglass.