Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Knäckig rabarberpaj
En helt underbar paj som jag hittat på tasteline och vill dela med mig av.
Speciellt god blir den till kall glass. Då kommer de knäckiga fram.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 1 pajform ca 28 cm
Räcker till...
1 pajform ca 28 cm
Recepttyp
Pajer
Rabarberpaj
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Ingredienser
Så gör du
- 2 dl havregryn
- 2 dl strösocker
- 1 3/4 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljsocker
- 125 g Margarin eller smör
- 1/2 dl vispgrädde
- 1/2 dl ljus sirap
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält smöret i en gryta tillsammans med grädde och sirap.
Blanda ner det i bunken.
Lägg rabarbern i en smord form och bred på röran.
Grädda ca 40 min i 150 °C.
Serveras bäst med vaniljglass.