Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Kolapaj med paranötter

Foto: Frida Wismar

Vote

Räcker till 8 - 10 bitar

Räcker till...

8 - 10 bitar

Kategorier
Recepttyp Pajer

Ingredienser

Så gör du

Pajdeg:
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kallt vatten
Fyllning:
  • 1 ½ dl ljus sirap
  • 1 ½ dl Risenta rårörsocker
  • 2 krm salt
  • 50 g smör
  • 4 ägg
  • 70 g Risenta paranötter
  1. Kör vetemjöl, salt, vaniljsocker och smör till en grynig massa i en matberedare. Tillsätt sedan vattnet och mixa snabbt ihop till en deg.

  2. Lägg degen i en plastpåse att vila i kylen i minst en timme.

  3. Kavla sedan ut den på mjölat bakbord och lägg den i en pajform.

  4. Blanda sirap, rårörsocker, salt och smör i en kastrull och koka upp under omrörning.

  5. Vispa äggen ordentligt i en annan skål.

  6. Slå sedan sirapsblandningen över äggen under kraftig vispning.

  7. Tillsätt paranötterna, rör om och häll sedan fyllningen i pajskalet.

  8. Grädda i 175°C i cirka 35-40 min. Servera gärna med lättvispad grädde eller glass.