Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kolapaj med paranötter
Foto: Frida Wismar
Räcker till 8 - 10 bitar
Räcker till...
8 - 10 bitar
Recepttyp
Pajer
Ingredienser
Så gör du
Pajdeg:
- 3 ½ dl vetemjöl
- 150 g smör
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 msk kallt vatten
Fyllning:
- 1 ½ dl ljus sirap
- 1 ½ dl Risenta rårörsocker
- 2 krm salt
- 50 g smör
- 4 ägg
- 70 g Risenta paranötter
Kör vetemjöl, salt, vaniljsocker och smör till en grynig massa i en matberedare. Tillsätt sedan vattnet och mixa snabbt ihop till en deg.
Lägg degen i en plastpåse att vila i kylen i minst en timme.
Kavla sedan ut den på mjölat bakbord och lägg den i en pajform.
Blanda sirap, rårörsocker, salt och smör i en kastrull och koka upp under omrörning.
Vispa äggen ordentligt i en annan skål.
Slå sedan sirapsblandningen över äggen under kraftig vispning.
Tillsätt paranötterna, rör om och häll sedan fyllningen i pajskalet.
Grädda i 175°C i cirka 35-40 min. Servera gärna med lättvispad grädde eller glass.