Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Krämig citronpaj

Underbart god och krämig paj som passar perfekt på sommarens alla fester

A Guesthouse Gotland

Vote
(1)

Räcker till 8 bitar

Räcker till...

8 bitar

Kategorier
Recepttyp Pajer

Ingredienser

Så gör du

Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 1 st äggula
Fyllning
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 st citron
  1. Gör pajskalet. Låt smöret/margarinet bli rumsvarmt. Rör ihop smör/margarin, socker och mjöl till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Ställ in i kylen ca 30 minuter.

  2. Gör fyllningen: Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och grädden (som ej behöver vispas). Riv skalet på citronerna och pressa ur saften. Tillsätt saft och skal till smeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.

    Servera pajen lite ljummen eller kall med vispad grädde. Ljuvligt!