Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(50)

Krämig rabarberpaj

Den här pajen blir jättegod och krämig! Rekommenderas!

Matilda

Vote
(50)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 130 gram mjukt smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
Fyllning:
  • 2 dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 msk äkta vaniljsocker
  • 2 stora rabarberstjälkar
  • ev. 1 tsk socker
  1. Sätt ugnen på 200°c.

  2. Blanda det mjuka smöret och sockret i en bunke. Tillsätt ägget och blanda smeten slät. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål och tillsätt det i smeten. Rör om ordentligt.

  3.  Smöra och bröa en pajform och tryck ut degen i formen.

  4. Laga fyllningen: Blanda gräddfil och ägg i en skål. Tillsätt socker och vaniljsocker.

  5. Skär rabarbern i små bitar. Strö ut över pajdegen. Strö ev. över lite socker.

  6. Häll på gräddfilsfyllningen. Grädda i mitten av ugnen i 35 minuter.

  7. Låt kallna, så att pajen hinner "stadga" sig (annars är den så lös om man äter den varm).