Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(20)

Krämig rabarberpaj

Den här pajen blir jättegod och krämig! Rekommenderas!

Matilda

Vote
(20)

Räcker till 1 paj

Räcker till...

1 paj

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 130 gram mjukt smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
Fyllning:
  • 2 dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 msk äkta vaniljsocker
  • 2 stora rabarberstjälkar
  • ev. 1 tsk socker
  1. Sätt ugnen på 200°c.

  2. Blanda det mjuka smöret och sockret i en bunke. Tillsätt ägget och blanda smeten slät. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål och tillsätt det i smeten. Rör om ordentligt.

  3.  Smöra och bröa en pajform och tryck ut degen i formen.

  4. Laga fyllningen: Blanda gräddfil och ägg i en skål. Tillsätt socker och vaniljsocker.

  5. Skär rabarbern i små bitar. Strö ut över pajdegen. Strö ev. över lite socker.

  6. Häll på gräddfilsfyllningen. Grädda i mitten av ugnen i 35 minuter.

  7. Låt kallna, så att pajen hinner "stadga" sig (annars är den så lös om man äter den varm).