Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Krämig rabarberpaj
Den här pajen blir jättegod och krämig! Rekommenderas!
Recepttyp
Pajer
Rabarberpaj
Ingredienser
Så gör du
- 130 gram mjukt smör
- 1 1/2 dl socker
- 1 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Fyllning:
- 2 dl gräddfil
- 1 ägg
- 2 dl socker
- 1 1/2 msk äkta vaniljsocker
- 2 stora rabarberstjälkar
- ev. 1 tsk socker
Sätt ugnen på 200°c.
Blanda det mjuka smöret och sockret i en bunke. Tillsätt ägget och blanda smeten slät. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål och tillsätt det i smeten. Rör om ordentligt.
Smöra och bröa en pajform och tryck ut degen i formen.
Laga fyllningen: Blanda gräddfil och ägg i en skål. Tillsätt socker och vaniljsocker.
Skär rabarbern i små bitar. Strö ut över pajdegen. Strö ev. över lite socker.
Häll på gräddfilsfyllningen. Grädda i mitten av ugnen i 35 minuter.
Låt kallna, så att pajen hinner "stadga" sig (annars är den så lös om man äter den varm).