Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Lasses goda bärpaj med citron

Perfekt paj under sommmaren och hösten då det finns mycket bär och frukt att tillgå i trädgården.

Lasse

Vote
(4)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 st Dessertpaj

Räcker till...

1 st Dessertpaj

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Pajskal
  • 2,5 dl mjöl
  • 1/2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 gram smör (Nästan smält vid tillsättning)
Fyllning
  • 3 st ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 st citron (Rivet skal+citronsaften)
  • 1/2 dl mjöl
  1. 1. Arbeta ihop ingredienserna till pajskalet och tryck ut degen i en rund form som är ca 26 cm i diameter, med löstagbar kant.

  2. 2. Vispa ägg och socker så det blir riktigt pösigt.

    Tillsätt citronskal och saft samt mjöl i äggblandningen. Rör i hop.

  3. 3. Häll citronkrämen i pajskalet och grädda i ca 10-15 minuter på 200 grader. Krämen kan gärna vara lite lös när pajen tas ut ur ugnen. Den blir fastare i konsistensen när den sedan svalnar. Täck pajen ovansida med säsongens bär t.ex. vinbär/jordgubbar alt blåbär/hallon. Avslutningsvis pudra pajen med lite florsocker precis innan servering. Servera med lättvispad grädde.