Lasses goda bärpaj med citron
Perfekt paj under sommmaren och hösten då det finns mycket bär och frukt att tillgå i trädgården.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 st Dessertpaj
1 st Dessertpaj
Ingredienser
Så gör du
Pajskal
- 2,5 dl mjöl
- 1/2 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 150 gram smör (Nästan smält vid tillsättning)
Fyllning
- 3 st ägg
- 1 1/2 dl socker
- 1 st citron (Rivet skal+citronsaften)
- 1/2 dl mjöl
1. Arbeta ihop ingredienserna till pajskalet och tryck ut degen i en rund form som är ca 26 cm i diameter, med löstagbar kant.
2. Vispa ägg och socker så det blir riktigt pösigt.
Tillsätt citronskal och saft samt mjöl i äggblandningen. Rör i hop.
3. Häll citronkrämen i pajskalet och grädda i ca 10-15 minuter på 200 grader. Krämen kan gärna vara lite lös när pajen tas ut ur ugnen. Den blir fastare i konsistensen när den sedan svalnar. Täck pajen ovansida med säsongens bär t.ex. vinbär/jordgubbar alt blåbär/hallon. Avslutningsvis pudra pajen med lite florsocker precis innan servering. Servera med lättvispad grädde.