Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Mandelpaj med päron

Recept på en paj som påminner om klassisk mazarin, med sin fyllning av mandelmassa och söt päron.

Vote
(6)

Räcker till 8 portioner

Räcker till...

8 portioner

Kategorier
Recepttyp Pajer

Ingredienser

Så gör du

Pajdeg:
  • 120 g smör kylskåpskallt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 st ägg litet
Fyllning:
  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smör rumsvarmt
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 st ägg stora
  • 1 st päron
Garnering:
  • mandelspån, florsocker
  1. Pajdeg:

    Blanda vetemjöl, strösocker och vaniljpulver i en bunke.

    Fördela ner det kylskåpskalla smöret, lite i taget. 

    Blanda ner ägget och knåda försiktigt till en deg. 

    Plasta och ställ i kylen i 20 min.

    Kavla ut degen och fodra en valfri pajform.

  2. Fyllning:

    Sätt ugnen på 175 grader.

    Riv mandelmassan grovt i en bunke. Blanda ner smöret och rör med en slickepott till en klumpfri blandning. Tillsätt äggen och rör till allt blandat sig.

    Skala och dela päronet på längden. 

    Bred ut fyllningen i pajskalet och fördela päronen över fyllningen. 

    Strö över mandelspån och grädda mitt lugnen i ca 25-30 min.

    Låt svalna helt, pudra över florsocker och servera gärna med en klick vaniljvisp eller vaniljglass.