Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Matildas rabarbersmulpaj

Den här smulpajen är väldigt god och enkel att laga!

Matilda

Vote
(5)

Räcker till 1 smulpaj

Räcker till...

1 smulpaj

Ingredienser

Så gör du

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 msk äkta vaniljsocker
  • 95 gram mjukt smör
  • 6 dl rabarber , skurna i små bitar
  • + 2 msk strösocker
  1. Skär rabarbern i små bitar, smörj en pajform och lägg rabarberbitarna i formen. Strö över lite socker.

  2. Blanda havregryn, vetemjöl, socker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt det mjuka smöret och blanda med handen tillls degen blir fast.

  3. Smula degen över rabarbern och ställ i ugnen på mellersta falsen, 225 °c i ca 20 min. tills smulpajen fått färg och rabarbern är mjuk.

  4. Servera pajen så som den är eller med en kula vaniljglass till.