Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Matildas rabarbersmulpaj
Den här smulpajen är väldigt god och enkel att laga!
Ingredienser
Så gör du
- 2 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 msk äkta vaniljsocker
- 95 gram mjukt smör
- 6 dl rabarber , skurna i små bitar
- + 2 msk strösocker
Skär rabarbern i små bitar, smörj en pajform och lägg rabarberbitarna i formen. Strö över lite socker.
Blanda havregryn, vetemjöl, socker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt det mjuka smöret och blanda med handen tillls degen blir fast.
Smula degen över rabarbern och ställ i ugnen på mellersta falsen, 225 °c i ca 20 min. tills smulpajen fått färg och rabarbern är mjuk.
Servera pajen så som den är eller med en kula vaniljglass till.