Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Matildas rabarbersmulpaj

Den här smulpajen är väldigt god och enkel att laga!

Matilda

Vote
(5)

Ingredienser

Så gör du

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 msk äkta vaniljsocker
  • 95 gram mjukt smör
  • 6 dl rabarber , skurna i små bitar
  • + 2 msk strösocker
  1. Skär rabarbern i små bitar, smörj en pajform och lägg rabarberbitarna i formen. Strö över lite socker.

  2. Blanda havregryn, vetemjöl, socker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt det mjuka smöret och blanda med handen tillls degen blir fast.

  3. Smula degen över rabarbern och ställ i ugnen på mellersta falsen, 225 °c i ca 20 min. tills smulpajen fått färg och rabarbern är mjuk.

  4. Servera pajen så som den är eller med en kula vaniljglass till.