Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Minimarängpajer med passionsfruktscurd

Delikata små munsbitar fyllda med len passionsfruktscurd och toppade med maräng. De färdiga pajerna håller ett par dagar i kylskåp. Vi valde att göra pajskalen i små veckade kakformar i metall. Då räckte en sats till ca 25 pajer.

baka.se

Vote
(10)

Räcker till ca 25 st minipajer

Räcker till...

ca 25 st minipajer

Kategorier
Recepttyp Pajer

Ingredienser

Så gör du

Pajskal
  • 125 g kylskåpskallt smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 st ägg
  • 0,5 msk vatten vid behov
Passionsfruktscurd
  • 1 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 st passionsfrukter
  • 0,5 dl citronsaft
  • 10 g smör
Marängtopping
  • 1 fp Dr. Oetker Perfect Meringue marängmix
  • 0,75 dl vatten
Pajskal
  1. Nyp samman tärnat kallt smör med florsocker och mjöl.
  2. Tillsätt ägget och arbeta samman tills den precis går ihop, du ska inte knåda degen. Om det är för torrt så tar du i lite vatten.
  3. Lägg plastfolie om degen och låt den vila i kylskåpet i 30 minuter, gärna mer.
  4. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  5. Mjöla ett bakbord och kavla ut degen tunt.
  6. Klä plåtformarna med deg. Grädda i 5-10 minuter. Pajskalet ska sätta sig och få en lätt gyllene ton.
  7. Låt skalen svalna i sina formar.
Passionsfruktscurd
  1. Blanda alla ingredienser utom smör i en kastrull och värm på medeltemperatur. Smeten ska tjockna men inte koka.
  2. Dra kastrullen av värmen och rör ner smöret.
  3. Sila curden för att få bort kärnor och eventuella klumpar.
  4. Häll passionsfruktscurden på en burk och låt svalna i rumstemperatur. Förvara den sedan i kylskåp.
  5. Curden håller sig max 14 dagar i kylskåp men den går bra att frysas in.
Montering och dekoration
  1. Stjälp ut pajskalen från formarna.
  2. Spritsa eller klicka lite passionsfruktscurd i varje skal.
  3. Vispa marängmixen enligt anvisningarna. Spritsa maräng på toppen av varje paj. Vi valde en stjärntyll denna gång.
  4. Använd en brulébrännare och bränn av marängen lätt.
  5. Pajerna går bra att förvara i kylskåp, åtminstone tills nästa dag.