Oreo cookies och cream chocolate pie
Busenkelt recept, där ingen ugn behövs, och älskas av chokladdyrkare!
Räcker till 2 mindre pajformar (ca 14 cm i diameter eller 1 större)
2 mindre pajformar (ca 14 cm i diameter eller 1 större)
Ingredienser
Så gör du
Oreobotten:
- 2 paket oreo spara 10 st kakor till fyllningen
- 50 g smör
Chokladtryffel:
- 175 g mörk choklad
- 1 dl grädde
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
Cookies & Cream:
- 100 g Philadelphiaost
- 1 dl vispgrädde
- 0,75 dl socker
- 10 st oreokex, grovt hackade
Botten:
Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen till ett fint smul och blanda därefter ner smöret. Det gör inget att smeten känns rinnig.
Häll ner smeten i två mindre formar eller i en större. Ställ in i kylskåpet så länge.
Tryffel:
Smält chokladen tillsammans med grädden. Rör sist ner vaniljen. Ställ åt sidan och låt svalna.
Fyllning:
Vispa samman philadelphiaost och socker i en bunke. Vispa grädden i en annan bunke och vänd därefter ner den med hjälp av en slickepot till philadelphiaosten. Vänd sist ner oreokexen.
Montera:
Ta ut pajbottnarna från kylskåpet. Fördela ut cookies and creamfyllningen ovanpå och därefter chokladtryffeln. Ställ åter in pajerna i kylskåpet så att de kan stelna. Låt stå i minst 30 minuter innan servering, gärna upp mot en timme om tid finns.
Servera:
Garnera pajerna med vispad grädde och pudrad kakao. Servera!