Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Oreo cookies och cream chocolate pie

Busenkelt recept, där ingen ugn behövs, och älskas av chokladdyrkare!

Vote
(9)

Räcker till 2 mindre pajformar (ca 14 cm i diameter eller 1 större)

Räcker till...

2 mindre pajformar (ca 14 cm i diameter eller 1 större)

Kategorier
Recepttyp Pajer

Ingredienser

Så gör du

Oreobotten:
  • 2 paket oreo spara 10 st kakor till fyllningen
  • 50 g smör
Chokladtryffel:
  • 175 g mörk choklad
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
Cookies & Cream:
  • 100 g Philadelphiaost
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,75 dl socker
  • 10 st oreokex, grovt hackade
  1. Botten:

    Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen till ett fint smul och blanda därefter ner smöret. Det gör inget att smeten känns rinnig. 

    Häll ner smeten i två mindre formar eller i en större. Ställ in i kylskåpet så länge. 

  2. Tryffel:

    Smält chokladen tillsammans med grädden. Rör sist ner vaniljen. Ställ åt sidan och låt svalna. 

  3. Fyllning:

    Vispa samman philadelphiaost och socker i en bunke. Vispa grädden i en annan bunke och vänd därefter ner den med hjälp av en slickepot till philadelphiaosten. Vänd sist ner oreokexen. 

  4. Montera:

    Ta ut pajbottnarna från kylskåpet. Fördela ut cookies and creamfyllningen ovanpå och därefter chokladtryffeln. Ställ åter in pajerna i kylskåpet så att de kan stelna. Låt stå i minst 30 minuter innan servering, gärna upp mot en timme om tid finns. 

  5. Servera:

    Garnera pajerna med vispad grädde och pudrad kakao. Servera!