Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Paj med mandel och russin
Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt
Räcker till 6 portioner
Räcker till...
6 portioner
Recepttyp
Pajer
Ingredienser
Så gör du
Mördeg
- 65 g margarin, smält eller avsvalnat
- 1/2 dl socker
- 1 äggula
- 1½ dl vetemjöl
Fyllning
- 300 g Lindahls turkiska yoghurt
- 1 äggula
- 1 msk potatismjöl
- 3/4 dl socker
- 1 krm salt
- 1 msk vaniljsocker
- 1/2 dl smält avsvalnat margarin
- 2 msk russin
- 1 tsk finrivet apelsinskal
- 10 hackade mandlar
- 2 hårt vispade äggvitor
Smörj en form ca 15 x 20 cm eller vik en form av dubbelt bakpapper.
Rör poröst socker och äggula. Tillsätt vetemjölet och margarinet.
Kläm ut mördegen i formen. Låt stå kallt en timme.
Blanda försiktigt alla ingredienser till fyllningen. Sist nedröres äggvitorna.
Bred ut fyllningen över mördegen. Grädda i 150 grader ca 1 timme.
När den kallnat skär fyrkantiga bitar.