Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Paj med mandel och russin

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Vote

Räcker till 6 portioner

Räcker till...

6 portioner

Kategorier
Recepttyp Pajer

Ingredienser

Så gör du

Mördeg
  • 65 g margarin, smält eller avsvalnat
  • 1/2 dl socker
  • 1 äggula
  • 1½ dl vetemjöl
Fyllning
  • 300 g Lindahls turkiska yoghurt
  • 1 äggula
  • 1 msk potatismjöl
  • 3/4 dl socker
  • 1 krm salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/2 dl smält avsvalnat margarin
  • 2 msk russin
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • 10 hackade mandlar
  • 2 hårt vispade äggvitor
  1. Smörj en form ca 15 x 20 cm eller vik en form av dubbelt bakpapper.

  2. Rör poröst socker och äggula. Tillsätt vetemjölet och margarinet.

  3. Kläm ut mördegen i formen. Låt stå kallt en timme.

  4. Blanda försiktigt alla ingredienser till fyllningen. Sist nedröres äggvitorna.

  5. Bred ut fyllningen över mördegen. Grädda i 150 grader ca 1 timme.

  6. När den kallnat skär fyrkantiga bitar.