Ingredienser
Så gör du
Pajskal
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
- 1 dl farinsocker
- 1 tsk Ögon Bakpulver
- 125 g smör
Fyllning
- 3 dl vispgrädde
- 100 g Ögon Vit choklad
- 2 äggulor
- rivet skal av en halv citron
- 1 gelatinblad
Garnering
- 10 jordgubbar
- 75 g Ögon Mörk Block
Pajskal:
Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, havregryn, farinsocker och
bakpulver. Finfördela smöret i blandningen och arbeta ihop
till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter,nagga botten med en gaffel. Grädda pajskalet i mitten av
ugnen i ca 10 min. Låt svalna.
Fyllning:
Vispa grädden lätt. Smält gelatinet i 1 msk vatten.
Smält den vita chokladen i vattenbad.
Vispa äggulorna, rör nercitronskalet, det smälta gelatinet och den smälta vita
chokladen, ca 40°.
Tillsätt lite av grädden i chokladsmetenoch rör till en jämn smet, vänd ner resten av grädden. Bred
ut moussen i pajskalet, låt stelna i kylen.
Garnering:
Smält hälften av den mörka chokladen i vattenbad, ca 40°.
Doppa jordgubbarna i chokladen och dekorera pajen.
Hyvla
resten av chokladen och garnera pajen.