Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Pannacottapaj

Len panacotta med ett knäckigt kokospajskal och massor av färska bär.

cedan

Vote
(2)

Räcker till 1 st Pannacottapaj

Räcker till...

1 st Pannacottapaj

Kategorier
Recepttyp Pajer
Tillfälle Midsommar

Ingredienser

Så gör du

Pajskal
  • 2,25 dl socker
  • 225 gram smör
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,75 dl kockosflingor
Fyllning
  • 7,5 dl grädde
  • 1 st vaniljstäng
  • 1,5 dl socker
  • 3 blad gelantin
  • Valfria färska bär till garnering
Pajskal
  • Sätt ugnen på 200 grader.

    Smält smöret i en kastrull. Blanda övriga ingridienser noga i en bunke. Häll smöret över blandningen och arbeta snabbt ihop alltihopa till en deg. Smöra och mjöla en pajform ( ca 20-25cm i diameter) och tryck ut degen över botten och upp mot kanterna. Kanterna får inte bli för tunna eftersom de ska hålla upp fyllningen. Täck kanterna med remsor av folie och grädda i ugnen 20-25 minuter. När pajskalet har blivit lätt gyllenbrunt och det börjar dofta gott i köket är pajskalet färdigt. Ta ut det ur ugnen och låt det svala helt.

Fyllning
  • Lägg gelantinbladen i kallt vatten.

    Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna eller byt ut vaniljstången mot vaniljpulver (mald vaniljstång) cirka 1 tsk.

    Häll i grädde, socker, vaniljfrön + stång i en kastrull och koka upp alltihopa på medelhög värme. När det har börjat koka tas kastrullen av från värmen och vaniljstången tas ur. Krama ur gelantinbladen och rör ner dom i den varma grädden, se till så att allt löser sig annars blir det klumpar. Låt gräddblandningen svalna, med fördel i ett vattenbad. När grädden inte längre är varm häller du över den i pajskalet och ställer in i kylen i minst 3 timmar. Dekorera pajen med valfria färska bär och servera.