Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Persikopaj med ingefära och honung
En härlig efterrättspaj som med fördel kan serveras med Oatly Vaniljsås eller Oatly Vaniljglass.
Räcker till 6 - 8 portioner
Räcker till...
6 - 8 portioner
Recepttyp
Pajer
Ingredienser
Så gör du
- 1 litet ägg
- 1 dl flytande margarin
- 3 dl vetemjöl
- 0,5 krm salt
- 2 msk socker
Fyllning:
- 1 burk(ar) avrunna persikor (420 g)
- 3 msk flytande honung
- 3 ägg
- 200 g grovriven mandelmassa
- 1 msk färsk riven ingefära
- 3 dl Oatly havredryck
Till servering:
- flytande honung och Oatly Vaniljsås eller Oatly Vaniljglass
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Kör mjöl, socker, salt och flytande margarin i en matberedare.
3. Tillsätt ägget och kör till en smidig deg.
4. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ca 10-12 minuter.
5. Skär persikorna i klyftor.
6. Blanda mandelmassa, ägg, Oatly Havredryck, riven ingefära och honung.
7. Häll det i pajskalet och arrangera persikoklyftorna ovanpå.
8. Grädda ca 25 minuter tills fyllningen är fast.
9. Ringla över lite honung.