Rabarber & Äppelpaj
Med knaprig pajdeg och den saftigaste fyllningen som får en att skrapa upp varje liten bit från tallriken.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 1 st Paj
1 st Paj
Ingredienser
Så gör du
- 6 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 msk socker
- 1 1/2 dl rapsolja
- 6 msk kall mjölk
Fyllning
- 1 st stor rabarber
- 2 st röda äpplen
- 1 msk vetemjöl
- 2 1/2 dl socker
- 25 gram smör
- +1/2 dl socker att strö över pajskalet
Blanda mjöl, salt och socker i en bunke. Häll olja i ett glas och häll i mjölk utan att röra ihop dem. Häll över i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela i två delar.
Kavla ut den ena degen på mjölat bord och lägg i en smord pajform. Tryck ut degen och klipp av ev. kanter som hänger utanför. Lägg ut plastfolie på botten och lägg den andra delen ovanpå.
Ställ in i frysen i 10 minuter eller i kylen i 30 minuter.
Värm ugnen till 220 grader.
Lyft upp folien med andra degen och lägg åt sidan. Nagga botten med gaffel och grädda skalet i 7 minuter.
Låt pajskalet svalna lite innan du fyller den.
Skala och skiva rabarbern och tärna äpplena. Rör ihop tillsammans med vetemjöl och socker.
Häll fyllningen i pajskalet och placera ut smörklickar över fyllningen.
Kavla ut den andra degen som är locket till pajen och täck pajen med den.
Strö socker över locket och nagga locket lite med gaffeln.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter.