Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Rabarber med smultäcke

Detta kan vara den godaste rabarberpajen jag smakat. Härligt sötsyrlig och perfekt att äta direkt med kall vaniljvisp. 

sofia

Vote
(4)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 1 st pajform (ca 24 cm i diameter)

Räcker till...

1 st pajform (ca 24 cm i diameter)

Ingredienser

Så gör du

Fyllning
  • 4-5 st rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl strösocker
Smultäcke
  • 100 g smör Kylskåpskallt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skala och tärna rabarbern och blanda bitarna med potatismjöl och socker.

  3. Fördela rabarbern jämnt på botten av en smord pajform.

  4. Nyp ihop smör, mjöl och socker till en smuldeg och täck över rabarbern.

  5. Grädda pajen i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills dess att smultäcket börjat få lite färg.

  6. Servera pajen ljummen med vaniljsås eller glass.