Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Rabarber med smultäcke
Detta kan vara den godaste rabarberpajen jag smakat. Härligt sötsyrlig och perfekt att äta direkt med kall vaniljvisp.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 1 st pajform (ca 24 cm i diameter)
Räcker till...
1 st pajform (ca 24 cm i diameter)
Recepttyp
Pajer
Rabarberpaj
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Ingredienser
Så gör du
Fyllning
- 4-5 st rabarber
- 1 msk potatismjöl
- 1 dl strösocker
Smultäcke
- 100 g smör Kylskåpskallt
- 2 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och tärna rabarbern och blanda bitarna med potatismjöl och socker.
Fördela rabarbern jämnt på botten av en smord pajform.
Nyp ihop smör, mjöl och socker till en smuldeg och täck över rabarbern.
Grädda pajen i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills dess att smultäcket börjat få lite färg.
Servera pajen ljummen med vaniljsås eller glass.