Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Rabarber och Äppelkaka med kanelströssel

Vote
(7)

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till

Räcker till...

Ingredienser

Så gör du

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 3 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 125 g kvarg (Kesella mager)
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl rapsolja eller solrosolja
Fruktfyllning
  • 750 g äpplen
  • 750 g rabarber
Kanelströssel
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 125 g rumsvarmt smör
  1. Skala äpplen och rabarber. Skär frukten i bitar.

  2. Smörj en liten långpanna, ca 30x40 cm. Sätt ugnen på 180 grader.

  3. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt övriga ingredienser till degen och rör samman till en smidig deg. Rör inte för länge.

  4. Tryck ut degen i långpannan och täck den med fruktbitar.

  5. Blanda mjöl med kanel, socker och vaniljsocker. Blanda ned smör och vispa samman till ett strössel, helst med elvisp. Strö ut strösslet över frukten. 

  6. Grädda i ca 45 minuter. Servera med vaniljsås eller lättvispad grädde.

  7. Tips: Kakan går att göra med enbart äpplen eller rabarber. Om man använder enbart rabarber, strö över 1 msk potatismjöl och 2 msk extra socker över frukten innan strösslet strös över.