Rabarber och jordgubbspaj
Ljuvligt recept på en sommarpaj - fylld med nyskördade rabarber, jordgubbar och len vaniljkräm.
Räcker till ca 8 bitar
ca 8 bitar
Ingredienser
Så gör du
Pajskal
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 1-2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 2 msk kallt vatten
Fyllning
- 200 g färska jordgubbar skivade
- 500 g rabarber tärnad
- 3 msk socker
- 0,5 påse Dr. Oetker Vanilla Cream
- 3 dl mjölk
Smultäcke
- 150 g smör kylskåpskallt
- 1 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
- 0,5 tsk flingsalt
Blanda mjöl, smör och vaniljsocker i matberedare. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en smord pajform (26 cm). Låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Nagga pajskalet med hjälp av en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen i 10 minuter.
Vispa vaniljkrämspulvret (halva påsen) med 3 dl mjölk. Fördela krämen i det förgräddade pajskalet. Rör runt jordgubbs- och rabarberbitarna i strösocker och lägg dem sedan över vaniljkrämen.
Nyp snabbt ihop ingredienserna till smuldegen. Strössla över bären. Ställ pajen ytterligare 5 minuter i ugnen eller tills dess att smultäcket fått en gyllene färg.
Servera pajen direkt, eventuellt med en skopa vaniljglass.