Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(20)

Rabarber och jordgubbspaj

Ljuvligt recept på en sommarpaj - fylld med nyskördade rabarber, jordgubbar och len vaniljkräm. 

Vote
(20)

Räcker till ca 8 bitar

Räcker till...

ca 8 bitar

Ingredienser

Så gör du

Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1-2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 msk kallt vatten
Fyllning
  • 200 g färska jordgubbar skivade
  • 500 g rabarber tärnad
  • 3 msk socker
  • 0,5 påse Dr. Oetker Vanilla Cream
  • 3 dl mjölk
Smultäcke
  • 150 g smör kylskåpskallt
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 tsk flingsalt
  1. Blanda mjöl, smör och vaniljsocker i matberedare. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en smord pajform (26 cm). Låt vila i kylskåp ca 30 minuter.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Nagga pajskalet med hjälp av en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen i 10 minuter.

  3. Vispa vaniljkrämspulvret (halva påsen) med 3 dl mjölk. Fördela krämen i det förgräddade pajskalet. Rör runt jordgubbs- och rabarberbitarna i strösocker och lägg dem sedan över vaniljkrämen.

  4. Nyp snabbt ihop ingredienserna till smuldegen. Strössla över bären. Ställ pajen ytterligare 5 minuter i ugnen eller tills dess att smultäcket fått en gyllene färg.

  5. Servera pajen direkt, eventuellt med en skopa vaniljglass.