Rabarberkaka med vaniljkräm
Rabarberpaj och vaniljkräm i ett, visst låter det praktiskt? Och smakar alldeles underbart.
Här nedan finner ni vårt recept på rabarberkaka med vaniljkräm:
Räcker till ca 12 st bitar
ca 12 st bitar
Ingredienser
Så gör du
- ca 500 g rabarber
- 5 dl vatten
- 2,5 dl strösocker
Pajdeg
- 3 dl vetemjöl
- 0,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 dl socker
- 1 tsk kardemumma
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 st ägg
Fyllning
- 1 påse Dr. Oetker Bakstabil vaniljkräm
- 4 dl mjölk
Garnering
- ca 1 dl aprikosmarmelad
Skala rabarbern och skär i ca 2 cm långa bitar. Koka upp socker och vatten tills allt socker löst upp sig. Tillsätt rabarbern och låt koka ca 2 minuter. Låt rabarbern svalna i sockerlagen.
Smörj en rund springform, ca 25 cm i diameter.
Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver. Tillsätt socker, smör och ägg och vispa med elvisp till en smulig massa. Täck botten av springformen med ca 2/3 av massan. Forma en lång rulle av resten av degen och klä den på sidorna av springformen. Tryck till rullen så kanten av deg blir ca 2 cm hög.
Vispa samman mjölk och vaniljkräm till en tjock puddingliknande fyllning. Bred ut vaniljkrämen på pajbotten. Grädda pajen vid 200 grader i ca 30 minuter.
Häll försiktigt bort sockerlagen från rabarbern, eller plocka upp den med hålslev. Fördela rabarberbitarna på tårtan. Smält aprikosmarmeladen i en liten kastrull och pensla den på rabarbern.