Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Rabarberkaka med vaniljkräm

Rabarberpaj och vaniljkräm i ett, visst låter det praktiskt? Och smakar alldeles underbart.

Här nedan finner ni vårt recept på rabarberkaka med vaniljkräm:

Vote
(10)

Räcker till ca 12 st bitar

Räcker till...

ca 12 st bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • ca 500 g rabarber
  • 5 dl vatten
  • 2,5 dl strösocker
Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 dl socker
  • 1 tsk kardemumma
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 st ägg
Fyllning
  • 1 påse Dr. Oetker Bakstabil vaniljkräm
  • 4 dl mjölk
Garnering
  • ca 1 dl aprikosmarmelad
  1. Skala rabarbern och skär i ca 2 cm långa bitar. Koka upp socker och vatten tills allt socker löst upp sig. Tillsätt rabarbern och låt koka ca 2 minuter. Låt rabarbern svalna i sockerlagen.

  2. Smörj en rund springform, ca 25 cm i diameter.

  3. Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver. Tillsätt socker, smör och ägg och vispa med elvisp till en smulig massa. Täck botten av springformen med ca 2/3 av massan. Forma en lång rulle av resten av degen och klä den på sidorna av springformen. Tryck till rullen så kanten av deg blir ca 2 cm hög.

  4. Vispa samman mjölk och vaniljkräm till en tjock puddingliknande fyllning. Bred ut vaniljkrämen på pajbotten. Grädda pajen vid 200 grader i ca 30 minuter.

  5. Häll försiktigt bort sockerlagen från rabarbern, eller plocka upp den med hålslev. Fördela rabarberbitarna på tårtan. Smält aprikosmarmeladen i en liten kastrull och pensla den på rabarbern.