Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Rabarbermaräng

Rabarbern kokas i ugnen och får sedan ett läckert marängtäcke. Rabarbermarängen kan serveras kall men är allra godast ljumen med en klick vaniljsås eller grädde.

garfield

Vote
(2)

Räcker till 6 portioner

Räcker till...

6 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 750 gram rabarber i bitar ca 1cm breda bitar
  • 1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 st äggvitor
  • 4 msk socker tillsätts i marängen
  • 25 gram mandelspån strös över
  • 1. Sätt ugnen på 225 grader.

    2. Skölj rabarbern. Skala stjälkarna om de är grova. Späd rabarber behöver inte skalas. Skär i knappt centimeterbreda bitar.

    3. Blanda rabarber, socker och potatismjöl i en form. Täck med lock eller aluminiumfolie. Koka rabarbern mjuk i ugnen i 25–30 minuter. Ta ut och rör om försiktigt en gång under tiden.

    4. Gör under tiden marängen. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa tills smeten är fast.

    5. Ta ut formen ur ugnen. Bred marängsmeten lite ojämnt över rabarbern. Strö över mandelspånen. Grädda i ugnen 5–7 minuter tills marängen fått färg.