Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Rabarberpaj
Serveringstips: med vaniljsås eller glass.
Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt
Räcker till 6 portioner
Räcker till...
6 portioner
Recepttyp
Pajer
Rabarberpaj
Ingredienser
Så gör du
Pajdeg
- 150 g margarin, smält och avsvalnat
- 1 tsk bakpulver
- 3 dl mjöl
- 1 dl socker
Fyllning
- 2 dl Lindahls Yoghurt
- 1/2 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk potatismjöl
- 1 ägg
- 4-6 dl finhackade rabarber
Sikta mjöl och bakpulver. Arbeta snabbt ihop med socker och margarin.
Tryck sedan ut degen i en form medan den är ljummen.
Låt stå kallt 1 timme i kylen.
Blanda fyllningen och häll över degen.
Gräddas till den har fått en gyllenbrun färg, 175 grader, ca 30 min