Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Rabarberpaj

Serveringstips: med vaniljsås eller glass.

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Vote

Räcker till 6 portioner

Räcker till...

6 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Pajdeg
  • 150 g margarin, smält och avsvalnat
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl socker
Fyllning
  • 2 dl Lindahls Yoghurt
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 4-6 dl finhackade rabarber
  1. Sikta mjöl och bakpulver. Arbeta snabbt ihop med socker och margarin.

  2. Tryck sedan ut degen i en form medan den är ljummen.

  3. Låt stå kallt 1 timme i kylen.

  4. Blanda fyllningen och häll över degen.

  5. Gräddas till den har fått en gyllenbrun färg, 175 grader, ca 30 min