Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Rabarberpaj med kolakakstäcke

Rabarberpaj i portionsformar täckta med härlig kolasnittsdeg - ett ljuvligt recept som tar tillvara på vårens första späda rabarber. Servera gärna med en fluffig glasskräm.
Vote
(1)

Räcker till 4-6 st små pajer

Räcker till...

4-6 st små pajer

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Pajdeg
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
Pajfyllning
  • 400 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk Dr. Oetker Kardemumma
  • 0,5 dl majsstärkelse eller potatismjöl
Glasskräm
  • Dr. Oetker bakstabil vaniljkräm
  • Mjölk
  • Vispad grädde
Pajdeg
  1. Vispa smör, socker och sirap till pajdegen mjukt med elvisp.
  2. Tillsätt sedan resten av ingredienserna till pajdegen och blanda ihop lite snabbt till en smulig deg.
  3. Skär rabarber i små bitar och lägg i en bunke tillsammans med socker, kardemumma och majsstärkelse.
  4. Blanda runt och fördela sedan i smorda portionsformar.
  5. Fördela smuldegen över och grädda sedan va 30-35 min i 175°c.
  6. Gräddningstid varierar beroende på storlek på form och ugn, men när pajen är gyllene i färgen och det bubblar av fyllning så är den klar
Glasskräm
  1. Börja med att vispa önskad mängd vaniljkräm genom att vispa vaniljkrämspulvret med mjölk enligt anvisningar på paketet.
  2. Blanda sedan vaniljkräm med lika stor del vispad grädde till ett härligt fluff.