Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Rabarberpaj med kolakakstäcke
Rabarberpaj i portionsformar täckta med härlig kolasnittsdeg - ett ljuvligt recept som tar tillvara på vårens första späda rabarber. Servera gärna med en fluffig glasskräm.
Räcker till 4-6 st små pajer
Räcker till...
4-6 st små pajer
Recepttyp
Pajer
Rabarberpaj
Ingredienser
Så gör du
Pajdeg
- 100 g rumstempererat smör
- 1 dl strösocker
- 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
- 2 msk ljus sirap
- 2,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
Pajfyllning
- 400 g rabarber
- 1 dl strösocker
- 1 msk Dr. Oetker Kardemumma
- 0,5 dl majsstärkelse eller potatismjöl
Glasskräm
- Dr. Oetker bakstabil vaniljkräm
- Mjölk
- Vispad grädde
Pajdeg
- Vispa smör, socker och sirap till pajdegen mjukt med elvisp.
- Tillsätt sedan resten av ingredienserna till pajdegen och blanda ihop lite snabbt till en smulig deg.
- Skär rabarber i små bitar och lägg i en bunke tillsammans med socker, kardemumma och majsstärkelse.
- Blanda runt och fördela sedan i smorda portionsformar.
- Fördela smuldegen över och grädda sedan va 30-35 min i 175°c.
- Gräddningstid varierar beroende på storlek på form och ugn, men när pajen är gyllene i färgen och det bubblar av fyllning så är den klar
Glasskräm
- Börja med att vispa önskad mängd vaniljkräm genom att vispa vaniljkrämspulvret med mjölk enligt anvisningar på paketet.
- Blanda sedan vaniljkräm med lika stor del vispad grädde till ett härligt fluff.