Rabarberpaj med mandelmassa, citron och pinjekärnor
Invitera alla prinsar och prinsessor du känner till en härlig fest i det gröna! Och bjud på en kungligt god sommarpaj, självklart krönt med Oatly vaniljsås eller Oatly vaniljglass.
Tips!
Du kan även lägga till lite malen kanel med sockret som blandas med rabarbern och du vill ha en mustig smakbrytning. Pinjekärnorna kan bytas ut mot solroskärnor.
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 8 bitar
8 bitar
Ingredienser
Så gör du
Ingredienser:
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl flytande mjölkfritt margarin
- 1 krm salt
- 1 ägg
Fyllning:
- 300 g rabarber i bitar
- 0,5 dl råsocker
- 100 g grovriven mandelmassa
- 3 ägg
- 1 msk rivet citronskal
- 1 msk lätt rostade pinjekärnor
- 2 msk florsocker
Till servering
- Oatly vaniljsås eller Oatly vaniljglass
1. Sätt ugnen på 225 grader. Kör mjöl, margarin, och salt i en matberedare.
2. Tillsätt ägget och kör till en smidig deg.
3. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ca 10-12 minuter.
4. Blanda rabarber med sockret och lägg i pajskalet.
5. Rör samman mandelmassa, ägg, Oatly Havredryck och citronskal.
6. Häll det över rabarbern. Grädda ca 25 minuter tills fyllningen är fast. Garnera med pinjekärnor och florsocker.