Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Rabarberpaj med mandelmassa, citron och pinjekärnor

Invitera alla prinsar och prinsessor du känner till en härlig fest i det gröna! Och bjud på en kungligt god sommarpaj, självklart krönt med Oatly vaniljsås eller Oatly vaniljglass.

Tips!
Du kan även lägga till lite malen kanel med sockret som blandas med rabarbern och du vill ha en mustig smakbrytning. Pinjekärnorna kan bytas ut mot solroskärnor.

Oatly http://www.oatly.se

Vote
(3)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till 8 bitar

Räcker till...

8 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Ingredienser:
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl flytande mjölkfritt margarin
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
Fyllning:
  • 300 g rabarber i bitar
  • 0,5 dl råsocker
  • 100 g grovriven mandelmassa
  • 3 ägg
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 msk lätt rostade pinjekärnor
  • 2 msk florsocker
Till servering
  • Oatly vaniljsås eller Oatly vaniljglass
  • 1. Sätt ugnen på 225 grader. 
Kör mjöl, margarin, och salt i en matberedare.

    2. Tillsätt ägget och kör till en smidig deg.

    3. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ca 10-12 minuter.

    4. Blanda rabarber med sockret och lägg i pajskalet.

    5. Rör samman mandelmassa, ägg, Oatly Havredryck och citronskal.

    6. Häll det över rabarbern. Grädda ca 25 minuter tills fyllningen är fast. Garnera med pinjekärnor och florsocker.