Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Röd vinbärskaka
Har du vinbärsbuskar i trädgården? Passa på att plocka vinbär och baka detta recept, denna goda, precis lagom syrliga kakan.
Riktig god en varm sommardag tillsammans med glass och ett glas saft.
Räcker till 12 bitar
Räcker till...
12 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 100 g smör
- 2 st stora ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl mandelmjöl
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 2 dl Röda vinbär
- Dr. Oetker Mandelspån till garnering
Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en 20 cm pajform eller springform.
Bryn smöret i en liten kastrull.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Rör ner smöret.
Blanda alla de torra ingredienserna i en liten skål och rör försiktigt ner i äggblandningen.
Häll smeten i formen, häll på de röda vinbären.
Toppa med mandelspån och grädda mitt i ugnen i ca 30 min.
Låt svalna helt och servera med vaniljglass, grädde eller vaniljsås.