Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(22)

Röd vinbärskaka

Har du vinbärsbuskar i trädgården? Passa på att plocka vinbär och baka detta recept, denna goda, precis lagom syrliga kakan.

Riktig god en varm sommardag tillsammans med glass och ett glas saft.

Vote
(22)

Räcker till 12 bitar

Räcker till...

12 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör
  • 2 st stora ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 dl Röda vinbär
  • Dr. Oetker Mandelspån till garnering
  • Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en 20 cm pajform eller springform. 

    Bryn smöret i en liten kastrull.

    Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Rör ner smöret. 

    Blanda alla de torra ingredienserna i en liten skål och rör försiktigt ner i äggblandningen. 

    Häll smeten i formen, häll på de röda vinbären.

    Toppa med mandelspån och grädda mitt i ugnen i ca 30 min. 

    Låt svalna helt och servera med vaniljglass, grädde eller vaniljsås.