Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Schweizisk Äppelpaj

Recept på schweizisk äppelpaj. 

Vote
(1)

Räcker till 1 st springform ca 25 cm

Räcker till...

1 st springform ca 25 cm

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4-5 st skalade äpplen
  • 2 msk socker
  • saften av en halv ekologisk citron
Kaksmet
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,25 dl socker
  • 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • rivet skal av en halv ekologisk citron
  • 1 krm Dr. Oetker bittermandelarom
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 125 g smör rumsvarmt
  • 3 st ägg
  • 0,75 dl mjölk
  1. Lägg bakplåtspapper i en springform, ca 25 cm i diameter. 

  2. Skiva alla äpplen utom ett. Strö pressad citronsaft över skivorna. Skär det sista äpplet i små tärningar.

  3. Blanda mjöl, 1,25 dl socker, bikarbonat, salt, citronskal och vaniljsocker i en skål. Tillsätt smör, ägg, bittermandelarom och mjölk och vispa smeten med elvisp cirka 3 minuter till en smidig deg.

  4. Vänd ner äppeltärningarna. Bred ut smeten jämnt i springformen. Fördela äppelskivorna jämnt över smeten och strö socker över dem. 

  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, cirka 1 timme.