Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Små plommonpajer med mandelmassa och lättvispad cointreaugrädde

Ett enkelt och snabbt recept med smördeg som pajskal och en fyllningen av ett tärnat äpple, mandelmassa, ägg, lime, lokalproducerad honung, kanel och potatismjöl.

nukokarjag

Vote
(2)

Räcker till 4 st små pajer

Räcker till...

4 st små pajer

Kategorier
Recepttyp Pajer

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st smördegspallta 12 x 12 cm
  • 8 st viktoriaplommon
  • 100 g riven mandelmassa
  • 1 st ägg
  • 2 msk potatimjöl
  • 1 st citron zest
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk ljus honung
  • 2 msk råsocker
  • 1 dl grädde till Cointreaugrädde
  • 1 msk Cointreau
  • 1 msk florsoker
  1. Värm ugnen till 150 grader varmluft.Tina smördegsplattorna och kavla ut dom något. 

  2. Kläd stora muffinsformar i silikon med degen. Ställ kallt.Tvätta citronen och riv av skalet.Vispa ihop den rivna mandelmassan och ägg. Tillsätt potatismjöl och citronskal.Vispa grädden och vänd ner den i smeten. 

  3. Fyll pajformarna med smeten.Skålla plommonen snabbt i en kastrull med kokande vatten. Spola i kallt vatten och ta bort skinnet. Kärna försiktigt ur plommonen så frukterna behåller formen. 

    Servera pajerna ljumna eller kalla med lättvispad Cointreaugrädde.

  4. Tryck försiktigt ned två plommon ovanpå varandra så att det översta sticker upp ur smeten. Strö över råsocker.Grädda pajerna i cirka 15 minuter i mitten av ugnen.

  5. Vispa grädden lätt och smaksätt med Cointreau och florsocker.