Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Smördegspaj med vaniljkräm och rabarber
Enkel men ack så god rabarberpaj med len vaniljkräm. Ta till vara på den första späda rabarbern och baka denna otroligt goda försommarfrestelse.
Räcker till 1 st paj 20x20 cm
Räcker till...
1 st paj 20x20 cm
Recepttyp
Pajer
Rabarberpaj
Ingredienser
Så gör du
- 2 dl socker
- 2 dl vatten
- 1 tsk Dr. Oetker Kardemumma
- 250 g rensade rabarber
- 1 st kyld smördeg rulle
- 1 fp Dr. Oetker Vaniljkräm
- 4 dl mjölk
- 1 msk pärlsocker
- Koka ihop vatten och socker till en sockerlag. Finmortla kardemumma och lägg i sockerlagen. Ställ åt sidan att svalna lite.
- Skär rabarberna i långa stavar och lägg i den något avsvalnade sockerlagen.
- Rulla ut smördegen och klä en form som är ca 20×20 cm stor. Spara överflödet av degen till att göra dekoration runt kanten.
- Vispa ihop vaniljkrämen enligt anvisning och häll sedan på smördegen. Vaniljkrämen blir ganska fast så använd en sked att trycka ut i formen.
- Ta nu upp rabarberstavarna ur sockerlagen och lägg omlott uppepå vaniljkrämen.
- För extra frasiga kanter så tvinna den överblivna smördegen och lägg som en ram runtom formen.
- Strö över lite pärlsocker Grädda i 175°c ca 20 min .