Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Smördegssnittar med kola och chokladmousse

Söta små munsbitar i ett nafs. Här är receptet på det perfekta tilltugget som passar lika bra för kalas och mingel som när du vill ha nåt sött till fredagsmyset.
Vote
(1)

Räcker till 16 st

Räcker till...

16 st

Kategorier
Recepttyp Pajer

Ingredienser

Så gör du

  • 1 fp färdig smördeg
  • 1 fp dulce de leche
  • 1 fp Dr. Oetker hackade hasselnötter
  • 0,5 fp Dr. Oetker Tårtmousse choklad
  • 1,75 dl mjölk
  • 1 dl Nutella
  • flingsalt
  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Stansa ut 16 cirklar av smördegen, med ca 8 cm i diameter.
  3. Placera de stansade smördegsplattorna i en minimuffinsplåt och grädda i ca 12 minuter, eller tills de börjar få färg.
  4. Använd ett runt, litet föremål för att trycka in mitten av smördegsknyterna. Låt svalna helt.
  5. Blanda halva burken dulce de leche med ca 40 g hasselnötter (spara ca 10 g till dekoration) och en nypa flingsalt. Fyll smördegsknyterna med kolakrämen upp till kanten.
  6. Toppa med Dr. Oetkers chokladmousse (vispa ihop den precis innan applicering för bästa resultat).
  7. Ringla över dulce de leche och Nutella över chokladmoussen och toppa med hasselnötter och flingsalt.