Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Spansk smulpaj

Vote
(1)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 4-6 portioner

Räcker till...

4-6 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 5-7 st äpplen
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl Frebaco Havregryn
  • 2-2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st ägg
  • 1 tsk torkad mynta
  • 1/2-1 msk kanel
  1. Skala äpplena och skiva ner dem tunt och ”slarvigt” i en ugnsfast form, ca 25-30cm i diameter. Pudra över kanel och mynta. Vänd om så det fördelar sig och platta till.

  2. Blanda vetemjöl, havregryn, socker och bakpulver.

  3. Tillsätt ägget och blanda med de torra ingredienserna. Använd gärna en gaffel.
    Blanda så det blir ett smuligt strössel.

  4. Fördela strösslet över äpplena. Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter.
    Täcket skall bli hårt och knaprigt.

  5. Låt svalna och servera sedan med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.