Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(19)

Svensk blåbärspaj

Svensk blåbärspaj, lika enkel som god. Passar både till fikat och som dessert.

Carro Öhlund

Vote
(19)

Räcker till 1 pajform ca 28 cm

Räcker till...

1 pajform ca 28 cm

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Pajskal
  • 150 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl socker
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk bakpulver
Topping
  • 225 g blåbär
  • 2 msk socker
  • 2 tsk potatismjöl el. maizena
  • Blanda alla ingredienser till pajdegen och tryck ut den i en pajform. Häll över bären. Blanda strösocker och potatismjöl och pudra över bären. Grädda pajen i ugnen i 175 grader tills pajskalet har fått fin brun färg, ca 20-25.