Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Vegan No Bake Pumpkin Cheesecake

Recept på vegansk pumpa-cheesecake, som smakar ljuvligt av apelsin och nötter.

Vote

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till 16 bitar

Räcker till...

16 bitar

Kategorier
Recepttyp Pajer
Näringsvärde Mjölk & laktosfritt

Ingredienser

Så gör du

Botten:
  • 150 g dadlar, torkade och urkärnade
  • 90 g Dr. Oetker valnötskärnor
  • 90 g pumpafrön
Pumpafyllning:
  • 200 g pumpa (Hokkaido)
  • 150 g cashewnötter
  • 5 dl apelsinjuice, utan tillsatt socker
  • 1 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge
  • 1,2 dl lönnsirap
  • 1 msk kanel
  • en nypa salt
  • 0,6 dl kokosolja
Dekoration:
  • 1 st apelsin
  • ca 10 g hackade pumpafrön
  1. Botten:

    Mixa valnötter och pumpafrön i en blender eller matberedare. Hacka dadlarna och häll ned dem i valnötsmixen. Mixa till en slät och jämn massa.  
    Klä springformen med bakplåtspapper, fördela nötblandningen jämnt över bottnen och upp mot kanterna och ställ att kallna i frysen ca 20 minuter.  

  2. Fyllning:

    Tvätta pumpan, torka den torr, skär i stora bitar och riv sedan pumpan med rivjärn. Häll  apelsinjuice, cashewnötter och den rivna pumpan i en kastrull och låt koka upp. Reducera sedan på låg värme i ungefär 30 minuter. Rör om emellanåt.

    Häll den apelsinblandningen i blender tillsammans med vaniljpasta, lönnsirap, kanel, salt och kokosolja. Mixa på högsta hastighet ca 1 minut. Häll fyllningen i formen över kakbotten och jämna ut. Placera kakan i frysen ca 2 timmar. 

  3. Dekoration:

    Skala apelsinen och ta bort det vita innerskalet helt. Segmentera apelsinklyftorna.Ta ut kakan ur frysen ca 20 minuter innan servering och dekorera med apelsinklyftor och pumpafrön.