Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Vegansk Vaniljpaj

Recept på ljuvlig paj fylld med len vaniljkräm och toppad med färska bär. 

Vote
(1)

Räcker till 8 bitar

Räcker till...

8 bitar

Kategorier
Recepttyp Pajer

Ingredienser

Så gör du

Pajskal:
  • 200 g Mariekex
  • 125 g mjölkfritt margarin
Vegansk Vaniljkräm:
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl växtbaserad grädde
  • 3 dl växtbaserad mjölk
  • 1 tsk Taylor & Colledge vaniljpasta
  • 100-150 g färska bär
Pajskal:
  • Mixa kexen till smulor.

    Smält margarinet och blanda det med kexsmulorna.

    Tryck ut degen i en rund form (20 cm i diameter).

    Ställ in i frysen i minst 2 timmar.

Vegansk Vaniljkräm:
  • Blanda majsstärkelse och strösocker i en kastrull.

    Tillsätt grädden och mjölken under omrörning så inte majsstärkelsen klumpar sig.

    Tillsätt vaniljpastan.

    Koka upp vaniljkrämen under omrörning och låt den puttra tills den tjocknar.

    Häll upp vaniljkrämen i en burk med lock och ställ in den i kylskåpet tills den blivit helt kall.

    Bred ut vaniljkrämen i pajskalet och låt den sätta sig en stund i kylskåpet igen.

    Dekorera med färska bär.