Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 1,5 dl vatten
- 4 dl socker
- 300 g smör eller margarin
- 1 dl ljus sirap
- 1 msk malda nejlikor
- 1 msk kanel
- 1 msk ingefära
- 12 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl 700 - 750 g
- 2 tsk bikarbonat
Blanda bikarbonat med hälften av mjölet.
Koka upp vatten och socker. Ta av grytan från plattan. Tillsätt sirap, matfett, nejlikor, kanel och ingefära till det varma sockervattnet. Rör till en jämn smet.
Rör därefter ner mjölblandningen. Degen ska vara lös, den hårdnar när den kallnat. Täck degen med plastfolie och låt den stå i kylen ca. ett dygn.
Värm ugnen till 225°C. Kavla ut degen tunt på lätt mjölat bakbord. Ta ut kakorna med mått och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Låt kakorna svalna på plåten och lossa med en stekspade.
Förvara pepparkakorna i en tätslutande burk.