Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Pinnbröd
Pinnbröd är gott att grilla på utflykten. Hålen som blir kan man fylla med smör eller sylt eller flytande honung. Degen görs hemma och tas med i en burk eller plastpåse.
Räcker till 5 st pinnbröd
Räcker till...
5 st pinnbröd
Ingredienser
Så gör du
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl vatten
- 1 krm salt
- 1 krm bakpulver
Blanda salt och mjöl i en bunke och späd med vatten till en fast men formbar deg.
Man kan ha i en halv tsk bakpulver också, då blir pinnbröden lite fluffigare.
Packa degen i en burk eller plastpåse.
Leta reda på pinnar att rulla degen runt. Eller gör korvar av degen och stick in pinnen genom korven.
Grilla över öppen eld ca 10 minuter tills alla sidor har fått färg och brödet är genomgräddat.
Goda att äta som dom är eller fyll dom med något gott.