Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Rabarber- och jordgubbscocktail

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Vote

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4 dl Lindahls Yoghurt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl färska skivade jordgubbar (eller frysta lätt sockrade)
  • 3 dl rabarber i skivor (färska eller frysta)
  • 1/2 dl strösocker
  • ev citronmeliss
  1. Koka ihop rabarberskivorna med strösocker och låt kallna.

  2. Blanda Lindahls yoghurt med vaniljsockret.

  3. Varva Lindahls yoghurt, rabarberkompott och avsluta med jordgubbar överst i genomskinliga efterrättsglas eller höga vinglas.

  4. Garnera förslagsvis med ett blad citronmeliss.