Rabarberkompott och vaniljmousse
Gjord med Lindahls Grekisk eller Turkisk Yoghurt.
Tips:
Du kan lägga den urgröpta vaniljstången i gelantin/vattenblandningen och köra tillsammans i mikron för att få ännu mera smak.Ta bort stången innan du blanda gelantinen med yoghurten.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 4 portioner
4 portioner
Ingredienser
Så gör du
Rabarberkompott:
- 500 gr rabarber
- 1 dl vatten
- 2 dl socker
- 1 tsk malen kanel
Vaniljmousse:
- 2 dl Lindahls Yoghurt
- 2 gelatinblad
- 2 äggulor
- 1/2 dl socker
- 1 vaniljstång
- 1 dl grädde, vispad
Dra bort skinnet på rabarbern och skär den i 1 cm breda bitar.
Blanda kanel och socker.
Tillsätt vattnet och kocka sockerlagen i 5 minuter.
Tillsätt rabarbern. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter eller tills rabarbern känns mjuk. Skumma och låt kallna.
Lägg gelantinen i kallt vatten i 10 minuter.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med en kniv.
Vispa äggulorna, vaniljfröna och sockret till hårt skum.
Värm yoghurten till kroppstemperatur i mikron.
Ta upp gelantinen, krama ur den lätt och smält den med 1 msk vatten i mikron.
Rör gelantinen i yoghurten och blanda sedan försiktig med äggmassan och sist med den vispade grädden.
Ställ moussen kallt i minst 4 timmar.
Forma moussen med en i het vatten doppad sked.
Serveras i höga glas eller djupa tallrikar med kompotten runt moussen.