Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Rabarberkompott och vaniljmousse

Gjord med Lindahls Grekisk eller Turkisk Yoghurt.

Tips:
Du kan lägga den urgröpta vaniljstången i gelantin/vattenblandningen och köra tillsammans i mikron för att få ännu mera smak.Ta bort stången innan du blanda gelantinen med yoghurten.

Vote

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Kategorier
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

Rabarberkompott:
  • 500 gr rabarber
  • 1 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 tsk malen kanel
Vaniljmousse:
  • 2 dl Lindahls Yoghurt
  • 2 gelatinblad
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl grädde, vispad
  1. Dra bort skinnet på rabarbern och skär den i 1 cm breda bitar.

  2. Blanda kanel och socker.

  3. Tillsätt vattnet och kocka sockerlagen i 5 minuter.

  4. Tillsätt rabarbern. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter eller tills rabarbern känns mjuk. Skumma och låt kallna.

  5. Lägg gelantinen i kallt vatten i 10 minuter.

  6. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med en kniv.

  7. Vispa äggulorna, vaniljfröna och sockret till hårt skum.

  8. Värm yoghurten till kroppstemperatur i mikron.

  9. Ta upp gelantinen, krama ur den lätt och smält den med 1 msk vatten i mikron.

  10. Rör gelantinen i yoghurten och blanda sedan försiktig med äggmassan och sist med den vispade grädden.

  11. Ställ moussen kallt i minst 4 timmar.

  12. Forma moussen med en i het vatten doppad sked.

  13. Serveras i höga glas eller djupa tallrikar med kompotten runt moussen.